CASE: AULUM EL-SERVICE - DIOLUM HB SUPREME

En lysberegning er ikke bare en lysberegning

Jo flere faktorer, der inddrages i en lysberegning - jo større er sandsynligheden for, at installatøren løber med opgaven. Af samme grund er det hos GN belysning erfarende elinstallatører, der laver de komplicerede beregninger.

Det er egentlig ikke udpræget svært at lave en lysberegning, der er funktionel, og som lever op til lovens krav om god arbejdsbelysning. Det handler i bund og grund om at finde det rette mix af lumen og lux og afstemme det med de gældende regler og krav.

Men spørger man Henrik Hedegaard, der er teknisk salgsassistent i GN belysning, er det så langt fra nok. Heller ikke selvom beregningens resultat ligger langt over lovens minimumskrav:

- Lavede vi den slags beregninger, ville vores kunder aldrig få de opgaver, de lægger billet ind på at løse. For os handler det jo om, at vi skal sætte os i kundens sted, og finde den rigtige løsning til den rigtige pris. I sidste ende er det det, der afgør, om installatøren får opgaven, og om der er en økonomisk gulerod i det for ham.

Trækker på egen erfaring

Og en gulerod skal der selvfølgelig være – og helst en god solid én af slagsen, fortsætter Henrik Hedegaard. Af samme grund er det en god ide at indregne en lang række andre faktorer som f.eks. adgangsforhold og montagetid. Og her er Henrik Hedegaards egen baggrund som elinstallatør en stor hjælp:

-Som installatør har jeg selv stået derude og bandet, når en eller anden lysberegner har valgt 80 små armaturer fremfor 27 store. Havde han valgt de store, kunne vi have sparet 53 installationer højt oppe under loftet, og dermed kommet hurtigt videre til næste opgave, siger han og nævner, at det samme selvfølgelig gør sig gældende i forhold til f.eks. adgangsforhold.

Ender med, at installatøren faktisk får opgaven

Her kan overvejelsen være, om det f.eks. er muligt at benytte en lift, eller om det er den gode gamle stige, som installatøren skal have fat i. Er det sidste tilfældet, taler det igen for færre - men større armaturer for at holde tidsforbruget nede, siger Henrik Hedegaard:

-Jeg kan nogle gange næsten få lidt ondt af de beregnere, der skal få det store lys-regnestykke til at gå op, men som aldrig selv har stået på en stige. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg har min egen- og mine kollegers erfaring at trække på, og en stor del af vores beregninger ender da også med, at installatøren faktisk får opgaven, lyder det.

Hør Ronni Skovsbøll fra Aulum el-service fortælle om relationer

Stor forskel på lysberegninger

Den pointe kan elinstallatør Ronni Holm Skovsbøll sagtens skrive under på. Han har siden 2014 drevet Aulum El-service, der med syv medarbejdere udfører alle typer af elektrikerarbejde for både private- og erhvervskunder. Og med sloganet ”Altid arbejde til tiden” og et udtrykkeligt ønske om kun at have glade kunder, er det langt fra ligegyldigt, hvordan en lysberegning er skruet sammen:
-Nej, det er det bestemt ikke, og der kan være meget stor forskel fra leverandør til leverandør, siger Ronni Holm Skovsbøll og fortsætter:

-Ud over produkterne og deres morgenlevering, er en anden fordel ved GN belysning, at de altid leverer flere forskellige beregninger eller løsningsforslag, om du vil. Det giver os noget at arbejde med og sikrer samtidig, at der er en vis fleksibilitet i processen, siger han og peger på et andet område, hvor GN belysning’s fleksibilitet også var afgørende:

Ronni Holm Skovsbøll, Alum El-service:

"Ti minutter senere var vi færdige!"

På et tidspunkt havde han nemlig besøg af sælgeren fra GN, Allan K. Andersen. Mødet drejede sig om en belysningsløsning til en lokal virksomhed: -Der var behov for at opdatere lysberegningen, og det skulle helst gå lidt stærkt, siger Ronni Holm Skovsbøll og fortæller, at konsulenten derpå greb telefonen og ringede hjem til Henrik Hedegaard, der havde lavet den oprindelige beregning:

-Han trak med det samme sagen frem og justerede den. Og ti minutter senere var vi færdige, lyder det fra Ronni Holm Skovsbøll.

Ingen supertanker

Allan K. Andersen husker også godt mødet hos Aulum El-service. Og han er ikke bare glad for det endelige resultat, men også for selve processen:
-I GN belysning vil vi jo gerne være kendt for vores fleksibilitet og tilgængelighed – og ikke mindst for at være løsningsorienterede. Og så det jo dejligt at høre, at det netop var sådan, Ronni oplevede det, smiler han og
fortæller, at den konkrete sag drejede sig om et større antal High Bay armaturer, der skulle opdateres til en nyere version. Dermed var det ikke nogen helt ubetydelig justering af den oprindelige beregning – men en justering, der blev lavet hurtigt:


-Jeg plejer at sige, at vi ikke er nogen supertanker, der er tvunget til at holde kursen. Vi kan sagtens justere retningen undervejs og dreje et par grader til den ene eller anden side, hvis det er nødvendigt. Sådan har vi
altid gjort det, og det tænker vi egentlig at fortsætte med, lyder det fra Allan K. Andersen.

Synes du også det er interessant?

... så kontakt os og hør mere på 9722 0817 eller